mies & koken
 


 terugmedia.html
   


beginhome.html
   


contactcontact.html
    
 


kook-
lessenkooklessen.html

lekkere
foto’slekkere_fotos.html
klik hier als je informatie wil 
over “lekker! koken met mies”
om te weten welke kooklessen je kan volgen
en om te watertanden bij lekkere foto’s

Zo lang ik me kan herinneren eet ik graag...graag lekker!


Met een grootmoeder en moeder die elke dag vers gekookte lekkernijen op tafel zetten, en een grootvader die hiervoor alles kweekte in zijn grote moestuin ben ik op culinair vlak écht verwend.  De lekkerste bonen, erwtjes recht uit hun peulen, asperges, aardbeien en meer, recht van het veld op het bord.

Hmmmmmmmm.

Vanaf ik 12 ben waag ik me aan zelf pastasaus koken en 3 jaar later serveer ik het hele scala Vlaamse kost aan de kinderen waar ik ga babysitten.


Mijn smaakpapillen ontwikkelen zich, en mijn eigengereidheid eveneens.

Ik ga op 17-jarige leeftijd voor strikt vegetarisch en wordt thuis verzocht de extra toeters en bellen die daarvoor nodig zijn zelf te zoeken en te koken.  Ik ontdek de bioshop, vegetarische burgers, plantaardige broodsmeersels en veel meer.

Op restaurant en in de verzamelde backstage-keukens ben ik het snel beu om voor een konijn op twee benen versleten te worden en zoek ik naar ‘andere keukens’ waar je als vegetariër volwaardig en warm kan eten.  Het zal het begin zijn voor mijn grote liefde voor de Indische, Indonesische, Thaise en vele andere heerlijkheden uit de wereldkeuken.


Een cursus Vedisch koken, kooklessen in Chan Mai en veel doe het zelverij leren me meer en beter koken.

Met de ervaring die ik opdoe groeit mijn liefde voor eten nog...nooit gedacht dat dat nog kon.


Maar ik wil meer én beter tegelijk: rijk eten, Bourgondisch eten met respect voor mijn lichaam.

Door de juiste dingen te eten een energiek lijf én blij hoofd krijgen. 

Proefondervindelijk merk ik wat het weglaten of toevoegen van bepaalde dingen met me doen.  De chemie van eten in een mensenlichaam... ik wil weten hoe die vork precies aan de steel zit.


Ik leer, studeer en experimenteer met alles wat ik kan vinden over voeding en vitaliteit.

Over de kettingreacties van suiker, vlees, additieven en chemicaliën in voeding.


Mijn liefde voor alles wat uit de natuur komt, de weelde aan groenten, granen en al de rest is groot, heel groot.  Mijn passie voor hemelse gerechten en tongstrelende suikervrije desserten is al gauw niet meer onder stoelen of banken te steken.  Ik krijg zo’n zin al wat ik ken en kan te delen.


Dus begin ik kooklessen te geven.

Kooklessen voor mensen met grote goesting naar méér,

voor mensen die hongeren naar Bourgondisch-vegetarisch eten,

voor bewuste mensen die kiezen voor de ideale tandem lekker & gezond.


Koken en eten als pure verwennerij en voeding als medicijn, ja ja jaaaaaa!